Segítünk, hogy felidézhesse álmait! – A felidézés 5 lépése

623
HOZZÁSZÓLÁS:

Amennyiben szándékunkban áll felidézni az álmainkat, esetleg észre is akarjuk venni őket, a legtöbbünk legalább egy kis részét képes lealmok-alom-almodas-03sz felidézni minden erőlködés nélkül már néhány éjszaka után is. A következőképpen:

A felidézés fokozásának öt lépése:

  1. Álljon szándékunkban felidézni az álmot már azelőtt, hogy álmodni kezdenénk. Elalvás előtt és közben ismételgessük magunkban: “Ma éjjel emlékezni fogok az álmaimra, tökéletesen fel tudom majd idézni őket.”
  2. Ha emlékezni szeretnénk, próbáljuk meg felébreszteni magunkat egy álomperiódus közben, amikor még friss az álom emléke. Honnan tudni, hogy ezek az alkalmas periódusok mikor vannak? – Az alvás-periódus utolsó két órája az, amikor a leghosszabb álomperiódusok vannak.
  3. Gyakran inkább a testünkben érezzük az álom emlékét, mintsem az elménkben, így ne felejtsük el megfigyelni azokat az érzéseidet, amelyekkel felébredünk. Például: Gyakran csak ennyit tudunk csak feljegyezni az álmunkból: ‘Nem emlékszem szinte semmire, de a hasam körül boldogságot éreztem, amikor felébredtem.’
  4. Ha csak egy dolgot tudunkfelidézni az álomból, akkor próbáljunk onnan visszafelé haladni, a maradékot összegyűjtögetve. Amikor felébredünk, rögtön kérdezzük meg megunktól: ‘Hol vagyok?’, ‘Mit csinálok?’, ‘Hogyan érzem magam?’.
  5. Ne hagyjuk abba az álmok lejegyzését, ha rögtön nem is emlékszünk rájuk. Gyakori, hogy az álmok akkor jutnak eszünkbe, amikor reggelizünk, sőt előfordulhat, hogy néha csak másnap délután, amikor elálmosodunk, és az agyunk vissza-visszatér az álomállapotba – Adjunk magunknak teret az emlékezéshez!

A felsoroltak közül a legfontosabb az első pont: Tehát elalvás közben gondoljunk erősen arra, hogy emlékezni fogunk az álomra!

623
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]