Hogyan jelenik meg az álomértelmezés egyes népeknél, népcsoportoknál?

616
HOZZÁSZÓLÁS:

Az álmok értelmezése a történelem folyamán számos népet, népcsoportot is megmozgatott. Az őslakos amerikai indiánoktól kezdve, az ausztrál bennszülöttekig, a népeknek sajátos elgondolása volt az álmokról ⇒ 

Az amerikai indiánok hisznek abban, hogy az álmodónak valamilyen módon hatalmában áll befolyásolnia az álmát.

Azt ajánlják, hogy az álmodó koncentráljon az elalvást megelőző állapotára, hogy irányítani tudja álma alakulását vagy akár próbáljon meg válaszolni az álmában felmerülő kérdésekre.

Az álom hozzásegítheti az embert a szükséges döntések meghozatalához és a helyes út megtalálásához. Egyes indián törzsek azt tartják, hogy álmunkban szellemi vezetővel találkozhatunk, aki megmutatja nekünk, merre menjünk. Ugyanez a vezető több álmunkban is megjelenhet, ami nagy megnyugvást jelenthet számunkra.

A malajziai őserdőben élő senoi törzs saját álomfejtés módszert dolgozott ki magának: Hisznek abban, hogy álmodás közben megváltoztathatjuk az álmainkat és hatalmunkban áll a nekünk tetsző vagy a szükséges irányba terelni őket. Így, ha valami jó történik az álmunkban, odamehetünk és megérinthetjük. Ha veszélybe kerülünk, szembeszállhatunk vele, hogy folytathassuk utunkat.

A senoik elgondolása szerint ha megtanuljuk, hogyan lehetünk úrrá a félelmeinken álmunkban, akkor éber életünkben is könnyebben legyőzhetjük a félelmet. Az álmunkban tanúsított határozottság segítségünkre lehet abban, hogy éber életünkben is határozottabbak legyünk.
Ebben az értelemben az álmodás kétirányú folyamat, és ahogy az életünk hatással van az álmainkra, úgy az álmaink is befolyásolják az életünket.

Az ausztráliai bennszülöttek között hagyomány, hogy elmesélik egymásnak az álmaikat. Egyes törzsek azt tartják, hogy ha tiltott dolog szerepel az álomban – például szexuális kapcsolat valaki másnak a párjával -, akkor történnie kell valaminek az álomban, ami ezt megakadályozza!

616
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]