Ezért nem irányíthatjuk az álmot teljesen éber álomban sem

625
HOZZÁSZÓLÁS:

Ha éber, konkrétan ki is választhatja, mit akar tenni az álomban. Ez lehet bármi, a szörföléstől kezdve a meditáción át a saját felsőbb éneddel való találkozásig, de sok kezdő a repülést választja.álom

Éberré válnak, úgy döntenek, hogy repülni akarnak, majd elrugaszkodnak az álomba, és repülés közben a sebességüket és az irányukat is tudják változtatni. A személyes kontroll ilyen foka esetleg elhiteti velük, hogy az egész álmukat irányítják, pedig nem erről van szó.

Nem irányíthatunk mindent

Róbert Waggoner éberálom-szakértő Lucid Dreaming: Gateway to the Inner Self (Éher álom: Kapu a belső énhez) című könyvében azt mondja: „Egyetlen tengerész sem uralja a tengert. Ugyanígy egyetlen éber álmodó sem uralja az álmát.”

Ez nagyon is igaz, hiszen elég nagyképű tengerész lenne az, aki azt hiszi, hogy a tenger varázslatos erejét irányítja, és ugyanez igaz az álmainkra is.

Azt hinni, hogy a mi kis papírtigris egónk (amelyet mi viszünk bele az álomba, ha éberré válunk) képes bármilyen módon irányítani vagy uralni a tudattalan hihetetlen erejét, a megnövekedett hatásfok számlájára írható. A tudattalan álmodó elme sokkal erősebb, mint az ego-elme, és azok az éber álmodók, akik azt hiszik, hogy uralhatják az álmaikat, nagyon is alulbecsülik azt, amivel dolguk van.

Az irányítás célja gyakran az, hogy leigázzunk, uralkodjunk és elnyomjunk, szóval irányítás helyett inkább koreografáljuk, befolyásoljuk és vezessük az álmot. Ez elsősorban jelentésbeli különbség, de a szavaknak erős hatásuk van a tudatalattira, szóval figyeljen a szavai erejére.

A tudatalattink a szövetségesünk, ne az ellenségünk legyen. Ne irányítani próbálja az álmodó elméjét, hanem barátkozzon meg vele, mert ha a barátjává válik a tudatalattija olyan energiákhoz jut hozzá, amelyekről nem is álmodott.

Úgy tűnik, a videojátékok jó hatással vannak az éber álomra. Álompszichológüsok jelentették, hogy „a játékosok, akik irányítják a játék környezetét, könnyen lefordíthatják ezt az álmaikra”^ A kutatások azt mutatják, hogy azok, akik gyakran játszanak videojátékokkal, hajlamosabbak az éber álmokra, és könnyebben vannak hatással az álomvilágukra, ha éberré válnak.

625
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]