Álmatlanság? – Íme 5 dolog, amin változtatnunk kell!

624
HOZZÁSZÓLÁS:

A szorongás gyakran kihat az alvásunkra, mert ha mondjuk pihenés közben is aggodalmaskodunk, az szinte lehetetlenné teszi, hogy kikapcsoljunk, és álomba merüljünk. Ha ilyenkor valahogy mégis sikerül elaludnunk, gyakori, hogy számtalanszor felébredünk. Még ha nem is a szó legszorosabb értelmében véve felriadunk, a szorongás miatt biztosan nem lesz pihentető az alvás!
Az elégtelen pihenés csak növeli a stresszes állapotot, és előáll a feszültség-szorongás-álmatlanság ördögi köre. Ahhoz, hogy nyugodtan aludjunk, mindenképpen próbáljuk ki a következő praktikákat:

1. Napközben menjünk ki a szabadba. Ha napfény ér bennünket, az megállítja az agy melatonintermelését, amely az alvást segíti elő; a napfénytől lefekvéskor a melatonin is hamarabb felszabadul, és könnyebben elalszunk, nyugodtabban telik az éjszakánk.

2. Intézzük úgy, hogy lefekvéskor ne legyünk sem túl éhesek, sem túlságosan jóllakottak, mert mindkét állapot álmatlanságot okozhat. 

3. Lehetőleg Ne igyunk kávét vagy kólát délután, mert a bennük lévő koffein hatása órákig is eltarthat. Bár a tea csak feleannyi koffeint tartalmaz, jobb nem teázni lefekvés előtt, ha gondjaink vannak az alvással. A koffeinmentes rooiboos tea, vagy valamilyen herbatea megfelelő alternatíva lehet.

4. A testmozgás is hozzásegít bennünket a mélyebb alváshoz. Inkább kora este javasolt edzeni, mert a túl kései sport felélénkít, és meggátolhat az alvásban. A finom nyújtás segíthet elaludnunk.

5. Lefekvés idejére engedjük ki a nap feszültségeit, a fáradt gőzt. Alakítsunk ki egy napi rutint estére, amely megengedi, hogy “eltegyük magunkat másnapra”. Ebbe beletartozhat a tévénézés, az olvasás vagy zenehallgatás, bár a legoptimálisabb, ha már nem foglalkoztatjuk az agyunkat, amikor elaludni próbálunk.

 

 

 

 

624
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]