Miért lehet a tudatos álom valósabb a valóságnál?

655
HOZZÁSZÓLÁS:

Az éber álmokban az a furcsa, hogy gyakran egyáltalán nem érződnek álmoknak. Teljesen éber álmok tűnhetnek annyira valószerűnek, hogy sokan azt hiszik, belépést nyertek a valóság egy másik dimenziójába. Tulajdonképpen így is van, de az a dimenzió nem valahol a térben van, hanem a saját elméjükben.tudatos álom

Elképesztő élmény

Az éber álmok kifinomult részletessége egyedülálló. Ha a kezed a szívedre teszed, gyakran érezheted a dobogását, pedig a szíved és a kezed mind olyasvalami, amit az álom állít elő. Az éber álom még valósabbnak is tűnhet, mint a valóság, és ez a hiperrealitás abból fakad, hogy az érzékelést nem gátolja a fizikai szerveink korlátozottsága.

Habár az éber álom világa hasonlónak tűnik az ébrenlét világához, nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá. Ez azt jelenti, hogy repülhetünk, teleportálhatunk, telepatikus úton kommunikálhatunk álomalakokkal, és az álom narratíváját az akaratunk és az elvárásaink szerint alakíthatjuk. Vagyis az éber álom tökéletesen zavaros agyszülemény, amely olyan valósnak tűnhet, hogy megkérdőjelezhetjük miatta az ébrenlét természetét.

Ez azt jelentené tehát, hogy az éber álmodók elveszítik a valósággal való kapcsolatot? Nem, valójában pont az ellenkezője történik. Amint átlátunk az álom hallucinogén valóságán, és felismerjük, hogy illúzió, könnyebben felismerjük az illúziót az ébrenlét során is. Ez mentálisan stabilabbá és öntudatosabbá tesz minket.

Jayne Gackenbach álomkutató egyik alanya az éber álom segítségével fogyott le. A tanulmány szerint a hölgy nappal képes volt tartózkodni a zsíros ételek fogyasztásától, hiszen tudta, hogy az álmaiban fogyaszthatja őket. Talán az étkezés az éber álomban annyira valószerű, hogy az agy elégedettségi jeleket küld a hasnak, jelezvén, hogy tele van.

Megpróbálni elmagyarázni, milyen érzés az éber álom, olyan, mintha megpróbálnánk elmagyarázni, milyen íze van a csokoládénak.

Összes melléknevét használhatnánk, mégsem tudnánk igazán, milyen ízű a csokoládé, amíg meg nem kóstoljuk. Ugyanez a helyzet az éber álommal. Amikor az emberek először olvasnak az éber álomról, gyakran megérzik a kakaó illatát, és rájönnek, hogy voltak éber álmaik, és ők is megtalálhatják az aranyszelvényt, hogy meglátogassák a csokigyárat.

655
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]